Zwangerschap baby #3: het derde trimester

Nog maar 2 weken te gaan, wow! Ik kan het gewoon haast niet geloven dat ik binnen nu en vier weken weer een klein baby’tje in mijn armen mag sluiten. Zo bijzonder om het allemaal nog een keer mee te mogen maken. Hier lees je een update over het laatste trimester. 

31 weken buik

Net als het tweede trimester, gaat ook het derde trimester (maand 7, 8 en 9) eigenlijk verbazingwekkend goed! Ik voel me nog steeds prima en alles gaat voorspoedig. De meeste mensen vinden dat ik een ‘kleine’ buik heb, maar gelukkig groeit ons meisje keurig gemiddeld volgens de groei-echo rond 30 weken. Sinds een aantal weken heb ik wel steeds vaker last van harde buiken, waarschijnlijk een teken dat ik het wat rustiger aan moet doen. En tja dat is best lastig met twee kleine kids. Het leven gaat gewoon door en daar kan je niet omheen. Dus ook tillen en vroeg op staan zijn dingen die ik deze zwangerschap moeilijk kan vermijden. Flynn is de laatste tijd best aanhankelijk en heel erg ‘mama minded‘, wat het niet makkelijker maakt. Maar het is gelukkig best te doen allemaal. Alleen totaal niet te vergelijken met de eerste zwangerschap, leuk om dat verschil mee te mogen maken. Lees hier meer over het derde trimester van mijn zwangerschap van Flynn.

Met 33 weken ging ik totaal onverwachts met mijn grote liefde mee naar een feestje. Ik hield het tot half 2 vol en was best trots op mezelf. 

Op mijn werk was het best pittig de laatste weken, gelukkig vlogen ook deze weken voorbij en kan ik nu heerlijk genieten van mijn verlof. Van mijn collega’s kreeg ik nog een super leuke luiertaart tijdens een teamuitje vlak voor mijn verlof, zo lief!

Van mijn lieve collega’s kreeg ik deze mooie luiertaart.

Sinds 2 weken heb ik nu verlof. Op mijn eerste verlofdag ging ik gezellig met Laura naar het Puur Baby Plaza op de Negenmaandenbeurs. Heel leuk om zo mijn verlof in te luiden en super tof om hier samen zwanger heen te gaan. De eerste week van mijn verlof had Lila voorjaarsvakantie en stonden er nog best wat dingen gepland. Heel leuk, alleen hierdoor kon ik nog niet echt tot rust komen. De tweede verlof week heb ik bewust niet veel meer gepland (op de wekelijkse controle bij de verloskundige, een theetje met mijn moeder en een voorlopig laatste eetdate met mijn liefje na…) en heb ik gelukkig al iets meer rust ervaren.

35 weken zwanger van baby nummer 3.

Ik heb ook de laatste dingen van mijn to-do-lijst afgevinkt. Denk aan het schrijven van de enveloppen en postzegels plakken (scheelt weer in de kraamweek), beschuiten en muisjes inslaan (stel je voor dat ze uitverkocht zijn), traktaties voor de kids bedacht en in huis gehaald, vluchtkoffer ingepakt (jaja vanaf nu kan ik hem elk moment nodig hebben), matrasbeschermer op het bed en een beschermmatje in de auto (voor als mijn vliezen breken tijdens het autorijden, tja ook dit hoort er allemaal bij), een duo kinderwagen geregeld (toch wel handig met een baby en dreumes), babywasjes draaien (met het fijne natuurlijke wasmiddel van Seepje) etc. Alles is klaar en dat geeft rust in mijn hoofd. Nu kan ik echt op de bank gaan liggen, helemaal niets doen (als de kids naar school en de opvang zijn, anders houden zij me wel bezig).

36 weken buik

Volgende week heb ik dan ook echt helemaal niets meer gepland, heerlijk! Zodat ik me kan voorbereiden op de bevalling en eerste weken met zijn vijven. Lila roept al weken ‘ Mama, wanneer komt zusje nou?’ en ‘Wat duurt het lang!’. Ze kan niet wachten tot het zover is en ik weet zeker dat ze net als bij Flynn (Lila was toen 2,5 jaar) een super lieve en trotse grote zus zal zijn. Ik ben heel benieuwd hoe Flynn zal reageren. Hij is toch nog best klein (1,5 jaar) en snapt het nog niet zo goed allemaal. Ook zit hij het liefst de hele dag bij mij op schoot, het zal voor hem denk ik best even wennen zijn als er straks een klein baby’tje de hele dag aan mama’s borst zit te drinken. ;-) Het komt vast goed, maar ik vind het best spannend hoe het straks allemaal gaat.

Gister werd ik onwijs verrast met een super lekkere high tea en allemaal mooie cadeautjes, zo lief!! Het was super gezellig en zelfs Lila was er bij, wat ik wel heel speciaal vond. Ik kijk uit naar de komst van onze dochter en ben benieuwd hoe ze er uit ziet. Lijkt ze op Lila of juist op Flynn? Of op geen van beide. Nog even geduld en we weten het. Ze mag van mij nog wel twee weekjes blijven zitten, zodat ik er echt helemaal klaar voor ben en hopelijk een beetje uitgerust. Op naar de aller laatste loodjes!

2 reacties

  1. laura zegt:

    zo fijn het derde trimester! En nu alweer bijna je kindje in je armen ipv in de buik :-) geniet van de laatste twee weken lieve Mirt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *