Tips van kraamhulp Melissa: Rooming-in

Dit keer geen informatie over bijvoorbeeld spruw of het slaapritme van je kindje, maar een leuk verhaaltje over Melissa’s ervaring in de kraamzorg.

Rooming-in in het Martini Ziekenhuis te Groningen
Een paar weken geleden begon ik met kramen op de rooming-in kamers van het Martini Ziekenhuis in Groningen. Rooming-in kamer zijn kamers in het ziekenhuis waar ouders van te vroeg geboren of zieke baby’s kunnen logeren. Het kindje van dit gezin lag op de high care afdeling. Dit is een afdeling voor te vroeg geboren en/of zieke baby’s. Op de High Care kamer staan couveuses voor baby’s die extra zorg en bewaking nodig hebben. De moeder was inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. Dit was hun eerste kindje.

Om zo dicht mogelijk bij haar kindje te kunnen zijn en borstvoeding te kunnen geven, mocht ze naar de rooming-in kamers. Hier kon ze verblijven zolang haar kindje op de high care lag en kon ze borstvoeding geven. De vader kwam elke dag langs om bij zijn vrouw en kind te zijn.

Ik kwam in het ziekenhuis om voor de moeder te zorgen: controles doen, voorlichting geven, helpen hun kindje in bad te doen en natuurlijk helpen bij het voeden aan de borst. Na drie dagen mocht hun zoon gelukkig mee naar huis. Ik ging uiteraard met ze mee om ze thuis lekker te kunnen verwennen en hun te kunnen laten genieten van hun zoon. De tijd in het ziekenhuis was ontzettend spannend voor de kersverse vader en moeder. Eenmaal thuis kregen ze het vertrouwen weer in zichzelf en ging het hartstikke goed!

Bij deze mensen heb ik een ontzettend leuke en gezellige week gehad. Op de laatste dag nam moeders dan ook met een doos tissues naast haar, afscheid van mij. Wat ben ik blij dat ik in dit ontzettend dankbare en mooie vak zit en in de mooiste en bij de intiemste week van mensen hun leven aanwezig mag zijn!

De vorige keer vertelde Melissa over flesvoeden op verzoek. Heb je dit artikel gemist? Lees het verhaal hier. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *