Steeds meer puur op de Negenmaandenbeurs

Afgelopen weekend ging ik met Laura naar de Negenmaandenbeurs in Amsterdam. Dit jaar was het extra bijzonder. Namelijk omdat we allebei zwanger zijn, hoe leuk is dat! Net als afgelopen jaren gingen we vooral voor het Puur Baby Plaza om de duurzame, eerlijke en natuurlijke merken te bewonderen. We maakten kennis met een aantal leuke nieuwe merken en ontmoetten de mensen er achter. 

Het is even schakelen als je naar een beurs in de RAI gaat. Het is zo ontzettend groot, onwijs druk en daardoor heel chaotisch (zeker op een zaterdag!). Hierdoor zijn er continu eigenlijk te veel prikkels, waardoor je het risico loopt dat je overprikkelt raakt en je vervolgens niet veel meer opneemt. Dus, we gingen gelijk op ons doel af: Puur Baby Plaza here we come! Eenmaal daar aangekomen, zagen we een aantal ‘oude bekenden’ en gelukkig ook een aantal nieuwkomers. Onze hoogtepunten lees je hier.

Poppy to Pumpkin
Wat mij betreft hét hoogtepunt van de beurs. De duurzame babykamer van poppy to PUMPKIN. Een hippe en groene babykamer. I love it! We maakten kennis met Laura de Jong (van Lauraenjames.com), de bedenkster van het concept. Poppy to pumpkin helpt je tijdens je zwangerschap om duurzame keuzes te maken. Door een wekelijkse zwangerschapskalender en nieuwsbrief die je ontvangt met tips over bijvoorbeeld de babykamer, biologisch eten, kinderkleding en huidverzorging. We hadden al gelezen over de duurzame babykamer op de Negenmaandenbeurs en waren dan ook heel benieuwd naar het eindresultaat. De kamer zag er prachtig uit met allemaal mooie merken. Heel tof en complimenten! Meer info lees je op de website.

Mommy Paint
Nog een topper en nieuwkomer op de beurs vond ik Mommy Paint. Verf op waterbasis waarmee je veilig kan verven als je zwanger bent en dat niet schadelijk is voor je kind. De verf is nagenoeg geurloos, ook fijn als je zwanger bent. ;-) Bij Mommy Paint was het feest, feest omdat het merk op de negenmaanden beurs is geboren (oftewel gelanceerd). We kregen een klein rond toastje met muisjes – leuk idee om bijvoorbeeld op je werk te trakteren of op school van de kids – en spraken met de jongeman achter het merk. Leuk wanneer iemand met zo veel passie vertelt over hetgeen dat hij doet, daar word je gewoon enthousiast van.

Ook enthousiast word je van de 20 mooie kleuren en leuke dierennamen van de verf. Van alle kleuren kun je muurverf, lak en grondverf bestellen. Dus ook voor het opknappen van meubels voor de kinderkamer kan je terecht bij Mommy Paint. Je koopt de verf online via de webshop en er is nu een tijdelijke actie dat je gratis de handgeschilderde kleurkaartjes ontvangt. Leuk detail, op elk kaartje staat een kort grappig verhaaltje over de betreffende kleur. Voor Lila haar nieuwe kamer weet ik al welke verf ik ga bestellen en wordt het vast de kleur ‘Varken’ of ‘Krab’ (of als het aan haar ligt waarschijnlijk ‘Flamingo’ of ‘Lieveheersbeestje’). De muurverf kost €35 voor 1 liter (+/- 10 m2, meestal is dit genoeg voor een muurtje in de kinderkamer).

Nog meer mooie kleuren bij ‘Ga voor kleur’
Iedere dag werden er 1.000 stuks groenten uitgedeeld tijdens de Negenmaandenbeurs. Wat een goed initiatief! Tijdens de zwangerschap is het extra belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Om jezelf goed te voelen en zodat de baby alle benodigde voedingstoffen binnen krijgt. Later heeft je kind er ook profijt van als je gevarieerd eet tijdens je zwangerschap. Doordat velen tegenwoordig een druk leven hebben, lijkt het voor veel ouders ingewikkeld om voldoende groenten en fruit te eten. Maar zo moeilijk is het niet! Tijdens de beurs werden er doorlopend workshops gegeven om te laten zien dat het leuk, lekker en makkelijk kan. Wij werden verrast met bietjes, waar ik thuis een heerlijke salade van heb gemaakt. Ga voor kleur een top initiatief van o.a. Baby Be Good en Nationaal Actieplan Groenten en Fruit! Ik hoop dat ze dit volgend jaar weer gaan doen.

Naast de drie hoogtepunten waren er uiteraard nog veel meer mooie merken aanwezig, waarover ik vast nog wel eens meer zal schrijven. Zo maakten we kennis met de natuurlijke voedingssupplementen (o.a. vitamine D en K zonder toevoegingen) van Laveen. Ook testte ik verschillende producten op basis van olijfolie en bijenwas van Oh-lief. Mijn conclusie: fijne producten, heerlijk zacht, trekt gelijk in en is totaal niet vet (dat zou je misschien wel verwachten), daarnaast zien de producten er ook nog eens heel aantrekkelijk uit door alle zachte lieve kleurtjes. De billencrème en baby-wax lijken me heel fijn om te gebruiken, zeker omdat dit geen crème’s zijn zoals de meeste vergelijkbare producten. Laura sloeg alvast een voorraadje Water Wipes in – billendoekjes die bestaan uit 99,9% water en zonder chemicaliën – lang leve de beursaanbiedingen! En tot slot kunnen we zelf de hervulbare knijpzakjes van Squiz gaan testen. Ik ben benieuwd!

Oude bekenden
Natuurlijk gingen we ook even gezellig buurten bij onze andere favo merken zoals Seepje, Petit & Jolie, 4NaturalKids, With a touch of Rose (Tof om te zien dat de mama masterclass over draagdoeken zo druk bezocht werd. En Laura kocht hier nog een prachtig 100% bio en fairtrade dekentje voor haar bébé), Verh!p, Naïf, Weleda, nOeser en CarlijnQ (ook hier scoorden we nog wat toffe items voor onze baby’s, én voor Lila. Flynn had pech, we waren te laat dus alle toffe jongens items in zijn maat waren al weg helaas).

Bolle buiken
Mijn zwangere schoonzusje Melissa was er ook en aangezien ze niet om de hoek woont bij mij, maakten we nog een leuke foto van onze bolle buikies. Melissa is in mei uitgerekend en Laura begin juni. Ze verwachten allebei hun eerste kindje, zo leuk ik kan niet wachten!

We waren er rond 11 uur al en struinden de hele dag over de beurs, we hebben veel gelachen en onwijs genoten. Het was helemaal niet de bedoeling om de hele dag te gaan, maar de tijd ging zo snel dat het opeens 18 uur was en er werd omgeroepen dat de beurs ging sluiten (haha). De terugreis in de auto konden we heerlijk rustig bijkomen van alle drukte, de vele indrukken en leuke gesprekken die we hebben gehad. Al met al een super geslaagde dag! Volgend jaar weer…?

Ben jij dit jaar ook naar de Negenmaandenbeurs geweest en wat waren jouw hoogtepunten? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *