Smullen: Lila deelt uit op de crèche

Wie jarig is trakteert! En daarom mag Lila vandaag de kindjes op de kinderopvang verblijden met iets lekkers. Hoe kan het ook anders met mama Mirt, geen snoep maar een verantwoorde traktatie. Lila zelf is dol op bananen, daarom heeft de kleine aap vandaag hoela-rok-bananen meegenomen, zodat alle kleine aapies op de crèche heerlijk kunnen smullen.

Mama Mirte is zelf geen groot creatief knutselwonder, maar deze traktatie is simpel om te maken. Wat heb je naast een tros bananen nog meer nodig? Leuk gekleurd papier, een schaar, lijm, een stift en wij gebruikten kant en klare plak-bloemetjes, maar deze kun je natuurlijk ook zelf knippen. ;-)

Traktatie01

Hoe ga je te werk?

Knip stroken van je gekleurde papier. Daarna knip je kleine reepjes in de strook, zo ontstaat er een hoela-rokje. Belangrijk dat je de reepjes niet te ver inknipt, zodat je nog een randje overhoudt. Trek de banaan het rokje aan en lijm het papier aan elkaar vast. Vervolgens teken je een leuk gezichtje op de banaan. Bloemetje in het haar en je banaan is klaar! Zo simpel kan het zijn. Doe een hoela-dansje als je tevreden bent met het resultaat.

Traktatie03 Traktatie02

Na het dansje deden we de bananen in een feestelijk tasje. De tasjes vulden we met een verjaardagskaarsje, rozijntjes, een hartensticker en een gelukspoppetje. Klaar om uit te delen!

Traktatie04 Traktatie07

4 reacties

    • kidsontheblog zegt:

      Wij hadden de bloemetjes vorig jaar bij de Hema gekocht. Mochten ze ze daar niet meer hebben, heeft de Xenos misschien wel iets vergelijkbaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *