Op stap met een peuter

Meestal zit Flynn in de kinderwagen als we naar buiten gaan, maar sinds kort hebben we een nieuw vervoersmiddel erbij. Namelijk de ‘Micro Trike’. Wil je weten hoe deze hippe duwfiets bevalt? Check it out.

Heel eerlijk, vond ik duwfietsen eigenlijk altijd best stom. Omdat ik ze er meestal niet zo aantrekkelijk uit vind zien. Daarom hebben we ook nooit een duwfiets gehad, ik wilde zo’n lelijk ding gewoon niet in huis hebben staan. Ook had ik het idee dat zoiets alleen maar in de weg zou staan.

Maar nu moet ik ook heel eerlijk zeggen dat de Micro Trike mijn ongezouten mening heeft veranderd. Een duwfiets is namelijk toch wel heel handig met een dreumes of peuter in huis. En ook belangrijk, de Micro Trike ziet er tenminste niet zo belachelijk uit als de meeste varianten die ik ken. De Micro Trike is een hippe variant duwfiets (ook wel lichtgewicht buggy genoemd) die ook nog eens super licht is (ideaal voor als je peuter toch een stuk zelf wil lopen) en je heel makkelijk kan opvouwen zodat die dus niet in de weg staat. Nooit verwacht dat ik dit zou zeggen over een duwfiets.

Gertjan gaat vaak samen met Lila even een boodschapje doen bij de supermarkt, dit is zo’n 10 minuten lopen, Lila gaat dan mee lopen, op de fiets of op haar oranje Microstep die ze kreeg toen ze 2 jaar werd. Flynn bleef dan vaak thuis omdat dit voor hem net te ver is om heen en terug te lopen (en GJ geen zin had om de kinderwagen mee te nemen). Maar dankzij de Micro Trike kan hij nu ook mee en kan Gertjan hem gewoon duwen als hij moe is.

Flynn zit er zelf heel graag op en maakt er de mooiste autogeluiden bij, zo schattig. Het fijne is ook dat je heel makkelijk kan duwen en sturen, hij is namelijk heel flexibel. Je zou het eigenlijk zelf eens moeten proberen en je begrijpt direct wat ik bedoel. Hij stuurt heerlijk soepel en je kan de duwstang heel makkelijk op de juiste lengte zetten. Het enige verbeterpunt dat ik kan bedenken is dat de duwstang net 5 cm langer had mogen zijn voor lange mensen zoals wij. Maar voor de meeste mensen zal de lengte van de duwstang prima zijn.

Naast dat de Micro Trike heel handig is voor papa en mama, vinden de kids het zelf ook helemaal leuk! Zelfs Lila (onze kleuter van 4) pakt regelmatig de Trike om samen met Flynn er mee te spelen, ze duwen dan elkaar voort en hebben de grootste lol.

Kortom, de Micro Trike is een hippe duwfiets (voor als je net als ik een hekel hebt aan die lompe lelijke duwfietsen die alleen maar in de weg staan), super licht (hij weegt nog geen kilo) en heel makkelijk op te vouwen tot een klein geheel, dus staat niet in de weg en is handig om mee te nemen. De Micro Trike kost €69,95 en is o.a. online te koop via de website van Micro. Hij is er in het wit en zwart (ook tof!). Wij zijn er heel blij mee en maken inmiddels al veel gebruik van deze hippe duwfiets. Ook handig om mee te geven aan de oppas, of mee te nemen als je een dagje weg gaat of op vakantie. In het filmpje hieronder zie je hoe makkelijk het werkt.

 

Deze post is mede mogelijk gemaakt door Micro Mobility.

Eén reactie

  1. Chantal den Haan zegt:

    Dat zie ik met mijn dochter van bijna 2 ook wel zitten! Ik ben om, gokje wagen doen we dus meteen! 😍Fingers crossed🍀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *