Lila showt haar outfit van Maxomorra

Maxomorra, Een kleurrijk merk uit Zweden gemaakt van organic katoen. Vrolijke printjes in een herkenbare stijl. Als je het ziet herken je het vast. Ik ben benieuwd of jij het merk (her)kent? 

Maxomorra uit Zweden
Maxomorra werd in 2008 opgericht door de Zweedse Johan Ström en zijn vrouw. Het idee was om kleurrijke, vrolijke, duurzame en betaalbare kinderkleding te maken. Iets wat ze voor hun eigen kinderen niet konden vinden. Goed idee, want inmiddels is Maxomorra te koop in 30 verschillende landen en in meer dan 700 winkels. Wauw!

Duurzaam en eerlijk
Het merk gebruikt enkel organic katoen en staat middels het GOTS certificaat garant voor het gebruik van duurzame en ecologische productie. Er worden geen giftige stoffen gebruikt, wel zo veilig voor onze kids. Maxomorra is wat dat betreft al goedgekeurd door KOTB. Zou Lila haar trui uit de nieuwe collectie ook goedkeuren?

Roze roze roze
Lila zit nog steeds midden in de ‘alles-moet-roze-fase‘. Althans ik ga er van uit (en hoop stiekem) dat dit een fase is. ;-) Wanneer ik ’s ochtend kleding voor haar klaar leg waar niet genoeg roze in zit, dan trekt ze het gewoon niet aan. Ze pakt dan zelf alsnog een roze outfit uit de kast. Fijn, zo’n zuurstok! Ach ja aangezien ik er vanuit ga dat dit een fase is, heb ik het maar naast me neergelegd. Het gaat vast vanzelf weer over…

Dus toen ze deze roze trui met bloemen kreeg, was ze meteen verkocht. ‘Wauw mama, wat een mooie roze trui. Is die voor mij?’ Zei ze toen ze het pakketje openmaakte. Ik vind hem zelf ook erg mooi, maar vrees dat ik toch een paar maten groter nodig heb. ‘Ja schat, hij is voor jou!’ 

Onze ervaring
De kleur was direct goedgekeurd. Mooi! Daarnaast zit het vest ook lekker, heeft Lila me verteld. Hij is nog wat aan de grote kant, maar dan kan ze er mooi nog een beetje in groeien en dus extra lang mee doen. Wel zo duurzaam! De stof is fijn zacht en wat ik zelf altijd belangrijk vind bij kledingstukken met een rits, dat deze soepel loopt en makkelijk open en dicht gaat. Gelukkig is dat het geval. Lila kan het vest zelf dicht doen, dat is helemaal top. De kwaliteit is ook goed, na een aantal keren wassen ziet het vest er nog mooi uit. Het vest is leuk te combineren met een donkerblauwe legging, een spijkerbroek of met een ‘door madame zelf uitgezochte’ roze legging, roze rok en roze sokken.

Het leuke aan Maxomorra is dat ze de prints gebruiken op veel verschillende kledingstukken. Zo heb je ook een jurk, pyjama, gymtas, slab, romper, jumpsuit, broek, legging, muts en nog meer met de ‘Anemone’ print. Bekijk de hele collectie op de website van Maxomorra. 

Ken jij het merk en wat is jouw favoriete print?

 

 

 

 

 

Deze post is mede mogelijk gemaakt door Maxomorra & Björn Agency.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *